TENTANG TAMAN NEGARA PAHANG

pakej 3 hari 2 malam taman negara, malaysia national park, pakistan , activity kuala lumpur,
Pakej Taman Negara Pahang 
Ini adalah sejarang ringkas tentang taman negara pahang darul makmur.
Terletak di Daerah Jerantut Pahang Darul Makmur. Apa yang anda perlu tahu Hutan Hujan ini berusia 130 tahun. Taman Negara Taman Negara adalah taman negara utama di Malaysia dan terletak di seluruh negeri Pahang, Kelantan dan Terengganu.


Taman ini sering dirujuk sebagai Taman Negara dan ini adalah salah satu tempat terbaik untuk datang ke Malaysia jika anda ingin kembali ke dasar dan menikmati beberapa flora dan fauna yang tidak tercemar di negara ini. Taman ini membuka lebih kurang 4,343 kilometer persegi dan pertama kali ditubuhkan pada tahun 1925 apabila ia dikenali sebagai Rizab Permainan Gunung Tahan semasa zaman kolonial British.
Ia dipanggil secara ringkas Taman Negara Raja V V ketika ia menjadi taman nasional rasmi pertama di Malaysia dan dinamakan semula Taman Negara pada tahun 1957 selepas kemerdekaan. Ini juga merupakan salah satu kawasan hutan hujan tropika tertua di dunia. Di dalam perjalanan di sini, anda dapat melihat pemilihan flora dan fauna tempatan yang luar biasa, dan ini juga merupakan tempat kumpulan pribumi yang dikenali sebagai Orang Asli yang merupakan penduduk asli Malaysia.Anda ingin bercuti di taman negara tapi tak tahu bagaimana ? Dapatkan pakej percutian dan aktiviti menarik di taman negara pahang . Hubungi kami di pakej taman negara yang sedia membantu anda.


Promosi Pakej Pulau Perhentian 2024

 Pakej 3 hari 2 malam pulau perhentian kecil 2024.     Anda mencari pakej untuk ke pulau perhentian bersama kawan2? keluarga ataupun orang t...